vrijdag 24 augustus 2018

Mooie natuur en cultuur niet ver van huis

Bastei
De Bastei is een prachtige rotsformatie in het natuurgebied Saksisch Zwitserland, wat onderdeel is van de Duitse deelstaat Saksen. Wij hebben het bezocht vanuit Tsjechië aangezien het net over de grens ligt.
Kenmerkend voor het natuurgebied zijn de steile rotsen die de oevers van de rivier de Elbe sieren. Het gebied is met zijn veelzijdigheid en prachtige uitzichten geliefd onder toeristen, wandelaars en bergbeklimmers. Je bent er dus zeker niet alleen maar probeer zo vroeg of zo laat mogelijk te gaan, zodat je de grote hordes kan vermijden.
De Bastei vormt al meer dan 200 jaar een toeristische attractie. Reeds in 1824 werd een houten brug gebouwd om verschillende rotsen onderling bereikbaar te maken voor bezoekers. In 1851 werd deze brug vervangen door de huidige Basteibrug, die opgebouwd is uit zandsteen. Het is een prachtig landschap waar jong en oud van kan genieten. Wie houdt jullie nog tegen?

















Erfurt
Op de terugweg naar België hebben we ook nog overnacht in Erfurt, de op één na oudste stad in Duitsland. Het is een gezellig stadje met veel karakteristieke gebouwen, sfeer en terrasjes.










De Marien Dom is een imposant bouwwerk gelegen aan een groot plein, de Domplatz. De Dom staat o.a. bekend om zijn grote brede trap die naar de ingang van de kerk leidt en het feit dat Martin Luther priester is geweest in deze kerk.








Een wandeling door Erfurt brengt je ook ongetwijfeld naar de Krämerbrug. Deze 125 meter lange brug, die eerst alleen gebruikt werd als overgang, werd al snel een handelsplaats voor de lokale bevolking. Goederen werden op deze brug verkocht aan passanten. Over de jaren zijn er op de brug 32 huizen gebouwd, met in het midden een gezellig straatje. De huizen worden nog steeds bewoond. De Krämerbrug is de langste van dit type bruggen in Europa. In de rivier die eronderdoor stroomt zocht deze hond zelfs verkoeling. Hij bleef er eindeloos onbeweeglijk instaan.









En zo zijn we tot het einde gekomen van onze eerste roadtrip van 66 dagen in Europa. We hebben 4.482 km afgelegd door gedeeltes van Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Oostenrijk en Tsjechië. Het is ons erg goed bevallen. In juli werd het ons wel wat te druk en was het ook moeilijker om last minute nog een verblijfplaats te boeken aan een goede prijs. Maar dat hadden we wel verwacht. We gaan zeker nog zulke roadtrips doen in Europa en proberen nog wat langzamer te reizen, vooral in de grote steden, want vaak zijn we er vertrokken met het gevoel dat we nog lang niet alles gezien hadden. Because time is on our side...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten